Llei 13/2015, el Registre de la Propietat

geoportal registradors de la propietat
Geoportal del Registre de la Propietat

El fitxer GML ha esdevingut la paraula estrella dins de les modificacions introduïdes per la llei 13/2015.

Tothom que ha passat últimament per una notaria per a fer alguna operació de compra-venta, parcel·lació, immatriculació, obra nova, … de la seva propietat, ha sentit anomenar mots com georeferenciació, Validació Gràfica Alternativa Cadastral (VGA), GML, Coordenades de la finca, ICUC, etc.

Fins a la sortida de la llei 13/2015, el Registre de la Propietat identificava bens però no era de la seva competència definir-ne els límits dels mateixos. Normalment, una mera descripció alfanumèrica (actualitzada o transcrita literalment de la inscripció anterior era suficient per a poder inscriure).

La cosa ha canviat, i molt. En el Registre de la Propietat ara si que hi apareixen inscrits els límits, és més, fins i tot hi apareixen pintats en un mapa! Poc a poc, a mesura que es van realitzant operacions registrals, es van inscrivint els límits de les finques objecte d’operacions. HO SABIES?!?

És bo conèixer exactament el que estem fent quan promovem una inscripció registral: estem definint la finca!És important tenir en compte que l’accés al notari i al registre de la propietat no és un tràmit administratiu és quelcom que, segons la llei 13/2015, defineix els límits, la cabuda i la ubicació de la nostra finca.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Open chat
Necessites ajuda?
Hola, podem ajudar-te?